Израелци отменят почивки в Турция, идват у нас

Туризъм

10-06-2010, 14:19

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Израел е готов да пренасочи свои туристи към България заради влошените отношения с Турция след кървавия инцидент с хуманитарния конвой за ивицата Газа.

Това съобщи социалният министър на Израел Исаак Херцог след среща с българския си колега Тотю Младенов. “С влошаването на отношенията ни с Турция, където ежегодно пребивават 400 000 израелски граждани, естествено България ще бъде предпочитаната ни алтернатива“, заяви той и призова българските власти да започнат рекламна кампания в Израел. "България има огромен потенциал в областта на туризма. Става въпрос за голям пазар, намиращ се само на два часа път оттук. Огромен брой наши граждани могат да посетят прекрасната ви страна“, каза още министър Херцог и увери, че ще повдигне въпроса пред представители на туристическия бизнес в Израел.

По данни на турското министерство на туризма до края на миналата седмица са били отменени между 10 000 и 20 000 резервации на израелски туристи, посочва Expert.bg. На 31 май израелски командоси нападнаха международна пропалестинска флотилия с помощи, причинявайки смъртта на деветима турци. Това доведе до криза в отношенията между Израел и Турция.