Кино и екология на 15 юни във Франкофонски център

Мисия Варна

13-06-2010, 06:29

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Поредният филм от поредицата по фотографии на Ян Артюс-Бертран "Видяно от небето" – "Морето има нужда от нас, както ние имаме нужда от него" ще бъде излъчен на 15 юни от 18.30 ч. във Франкофонски център-Варна.

"Видяно от небето" е поредица от документални филми-събития, посветени на проблемите на планетата.
За да алармира зрителя за необратимите посегателства, които Човекът извършва над околната среда "Видяно от  небето" се стреми първо да ни очарова с невероятни картини, преди да разкрие нанесените върху природата щети, благодарение на разкритията и репортажите, осъществени от екип, събрал опит от целия свят.

"Морето има нужда от нас, както ние имаме нужда от него" ще ни запознае със световното морско наследство - с неговото разнообразие и богатства, но най-вече със заплахите, които тегнат над него.

Моретата и океаните, чиято обща площ покрива 72% от нашата планета са безценен, но не и неизчерпаем ресурс, като често човешката дейност е в основата на нарушаването на равновесието и на разклащането на крехките екосистеми.

Продължавайки изследването на състоянието на планетата, Ян Артюс-Бертран ни кани на едно вълнуващо пътешествие между земята и морето.
Тези, които усърдно работят за опазването на морското богатство в цялото му разнообразие и този път ще участват в една уникална авантюра по вода.

Прожекцията на филма ще се състои след официалното откриване на изложбата "Земята видяна от небето" на Ян Артюс-Бертран, която също ще се състои във вторник от 17.30 ч. във Франкофонски център-Варна.