Футболист на ЦСКА донесе победата на Япония

Архив Варна

14-06-2010, 18:14

Автор:

ЕКАТЕРИН ДОНЧЕВ

Всичко от Автора

Кейсуке Хонда от ЦСКА (Москва) вкара единственото попадение в срещата Япония - Камерун.


След този успех момчетата от "Страната на изгряващото слънце" заедно с Холандия поведоха в група "Е" на Мондиал 2010.

Представителите на Азия и Африка изиграха един приличен двубой в който имаше доста голови положения. През първото полувреме Япония разчиташе основно на центрирания в наказателното поле пред Камени, а Камерун основно на постепенни атаки. При поредната висока топка в полето на Камерун Кейсуке Хонда беше оставен непокрит на границата на вратарското поле, спря си я необезпокояван и с прецизен удар откри резултата в 39-та минута.

През втората част африканците се опитаха да изравнят и дори оказоха натиск пред противниковата врата, но невероятният Кавашима на вратата спаси японците от гол. Освен това прекрасен удар на Мбиа срещна гредата малко преди края. Гредата се разтресе и зад Сулейману, но Хасебе преди удара беше в засада и съдията Олегарио Бенкеренса от Португалия правилно отсъди нарушението.

В добавеното време Уебо можеше да изравни, но освен че Кавашима спаси и Самуел Ето'О извърши нарушение в нападение за което вече може доста да се поспори. В крайна сметка Япония издържа на натиска и спечели победата.