Както винаги Италия започва икономично

Архив Варна

14-06-2010, 20:22

Автор:

ЕКАТЕРИН ДОНЧЕВ

Всичко от Автора

Не за първи път Италия стартира доста резервирано на Световно първенство.


За пореден път представителите на "ботуша" тръгнаха мудно на Мондиала, но само "вълчиците от Рим" знаят дали оборът ще бъде посрещнат с домати на летището или със световната купа.

Световните шампиони започнаха в следния състав: Буфон, Крисчито, Киелини, Канаваро (к), Де Роси, Пепе, Якуинта, Джилардино, Маркизио, Дзамброта и Монтоливо.

В 39-та минуа Парагвай получи право да изпълни пряк свободен удар на около 35 метра от вратата на Буфон. Центрирането на Торес беше перфектно и Алкарас в борба с Канаваро оправи топката с глава във вратата на италианския страж.

С началото на второто полувреме "адзурите" наиснаха. Играта се пренесе в полето на южноамериканците. Италианците имаха възможности да изравнят, но в решаващите моменти последният пас не намираше свободан играч. Така се сигна до 65-а минута когато европейците получиха право да изпълнят ъглов удар. Пепе центрира, Вияр се размина с топката във вратарското поле и Даниеле Де Роси с шпагат отклони кълбото в противниковата врата. 1:1.

След гола се очакваше Шампионите да продължат с натиска, но играта се поизравни. Ужким Италия имаше териториално предимство, но до нови сериозни опасности пред вратата на Парагвай не се стигна.

Срещата завърши 1:1 и остави доста въпросителни най-вече пред актуалните световни шампиони.