Кирил Йорданов: Сашотомовщината е национално бедствие

Мисия Варна

18-06-2010, 10:56

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

В „цветно и широкоекранно“ писмо до медите кметът Кирил Йорданов коментира вчерашните изявления на Александър Томов, който беше на визита в морската столица.

Припомняме, че социалдемократът и бивш президент на футболния ЦСКА зави, че Варна ще има нов кмет след местните избори догодина. Също и че ще подкрепи кандидатура различна от тази на досегашния градоначалник. Освен това Томов каза, че варненският кмет със сигурност е знаел за нещата, в които прокуратурата сега обвинява бившият председател на общинския съвет Борислав Гуцанов, който беше задържан при операция „Медузите“.
Ето и пълня текст на писмото на Крил Йорданов:

“Прочетох изявленията на Александър Томов и първото, за което се сетих под напора на мисълта му, беше за една стара детска игра - “Оракуле, кажи ми, какъв да бъде той?” Мисля, че така звучеше името й, но със сигурност помня, че задължителното условие беше оракулът да е със затворени очи.
Но! Какво мога да кажа по повод на думите му - днес и с отворени очи.

Градът Варна не е металургичен комбинат, не е и футболен клуб. И Александър Томов не е в ръководството му. Бих бил, обаче, черен неблагодарник, ако не съм му признателен за появата и за гастрола във Варна. Онези, които познават десетилетното му творчество, знаят, че той е последователен поборник срещу безвъзмездния труд. Предстои да наблюдаваме как избраникът, който ще се окаже достоен за подкрепата на Александър Томов, ще изпита цялата мощ от последствията на това богато лично творчество върху собствения си гръб...   

Приключвайки, ще кажа, че сашотомовците около нас са твърде много, а сашотомовщината е национално бедствие.
Александър Томов, обаче, е един и неповторим.
Не зная защо, но в този момент се сещам за един прекрасен български филм. “Опасен чар”!