Кметът асфалтирал дупки с обща площ над 100 000 квадрата

Мисия Варна

22-06-2010, 13:57

Снимка:

АРХИВ:ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Общата площ на дупките по варненските улици, които са изкърпени от февруари насам е 115 893 кв. метра, съобщи кметът Кирил Йорданов.

Със студена асфалтова смес през февруари и март са били запълнени 3 800 квадрата, което е струвало на общината 300 000 лв. Стандартното изкърпване с гореща смес пък е обхванало 81 452 квадрата, като сметката за това е 4,3 млн. лв. Изцяло преасфалтирани са отсечки по бул. “Приморски”, улиците “Тодор Влайков” и “Александър Рачински”, както и в района на сп. “Почивка”. Става въпрос за пътища с обща площ  30 641 кв. м.
Ремонтът при подлеза на Траката е приключил. Укрепването на държавния път е струвало на общината 120 000 лева. Така е била гарантирана безопасността на преминаващите, тъй като пътя е можело да се свлече към морето.

Приключило е и асфалтирането на ул. „Девня“ в участъка й от „Пиячевич“ до „Република“. До 20 дни ще заработи и кръговото кръстовище в района. „Това вече ще промени изцяло натоварването на основни булеварди в нашия град”, подчерта Йорданов.  
Окончателно ул. „Девня” трябва да бъде завършена до средата на август. Става въпрос за цялото трасе от сградата на БМФ до Метро, което Йорданов нарича вътрешноградски магистрален път. Обещаните от правителството 10 млн. лв. за ремонта на ул. „Девня“ пък са включени в актуализирания държавен бюджет, който бе гледан на първо четене в парламента.

Тръгнали са и ремонтните работи по разширяването на бул. “Христо Смирненски” в участъка между булевардите “Сливница” и “Цар Освободител”. Обектът трябва да е готов до началото на ноември. Срокът е дълъг, защото строиетлството там е свързано с изместване и подмяна на подземна инфраструктура - водопровод и канализация.
По план общината ще ремонтира или изцяло преасфалтира улиците “Дебър”, “Хан Омуртаг”, “Феликс Каниц”, “Чаталджа”, “Битоля”, “Студентска”, както и участъка от Аспаруховия мост към ул. “Девня”. Също и района на “Виница”, където наскоро бе подменена канализацията. Преасфалтиране ще има и в “триъгълника” между ВСУ “Черноризец Храбър”, сп. “Журналист” и Дървения мост.