Почитатели на Краля на попа отбелязват годишнината от смъртта му по цял свят

Варна Лайф

25-06-2010, 13:01

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

На първата годишнина от смъртта на Майкъл Джексън феновете му се събраха за да му отдадат почит на гроба му в Глендейл, Калифорния.

"Майкъл просто винаги е бил част от моя живот", каза 40-годишният Томас, който има татуировка на танцуващите крака на Джексън на лявата си китка - "Надявам се да се съберем фенове от всякъде днес".

Барикади са построени около гробището в близост до Лос Анджелис, в очакване на увеличаващата се тълпа от фенове и членове на семейството на Джаксън, пристигащи на гроба на Краля на попа на първата годишнина от смъртта му, предава АП.

Огромни венци от цветя и букети, рисунки и снимки на Джексън са поставени около неговия личен мавзолей.

46-годишната Евдокия Софиану и нейната 9-годишна дъщеря Ребека, са пристигнали от Атина, за да изразят почитта си. "Дойдох, защото обичам Майкъл много. Дойдох за да скърбя", каза Софиану.

Гробището Forest Lawn е само един от много места по света, където феновете на Джаксън се събират, за да си спомнят за легендата. Днес на 25 юни се навършва 1 година от загубата на Майкъл.

Хората изразяват почитта си по различен начин. Някои смятат, че скръбта не е задължителна в този ден.

Тази вечер DJ Джон Куик ще направи парти в Манхатън в клуба "Тадж", само с музика на поп иконата. Поклонението на стотици фенове ще бъде в празнична атмосфера.

"Те искат да празнуват живота и музиката му", каза Куик за очакваните посетители на клуба. "Неговите албуми са като линията на живота ни. Можете да си спомните какво сте правили, къде сте били в какъв момент на живота си, когато "Thriller" излезе.

Някои събития по отбелязването на годишнината започнаха още преди петък.

В Лондон започнаха отбелязването на деня в четвъртък. Представители на пресата опаковаха фоайето на Lyric Theatre, импровизация която да отбележи почитта към поп легендата.

В Хонг Конг имитатори на Джаксън изпълниха класически песни от последните творчески години на певеца в крайградски мол в четвъртък. Четири-годишният Ванг Иминг изтанцува хореографията на "Dangerous", носейки запазената марка на Джаксън - черна шапка Fedora, облечен в черен костюм със сребърна лента и бели чорапи.

В Гери, Индиана, родния град на Джаксън, е насрочен поклон в къщата на семейството. Градските власти заявиха, че очакват майката Джексън, Катрин и неговата племенница Женевиев Джексън да се появят, заедно с хиляди фенове.

Братът на Майкъл - Ренди Джексън настоя да се направи семейно поклонение на гроба му петък сутринта.

"Семейството ми и аз ще бъдем там, защото ние скърбим за загубата на брат ми", каза той в изявление в четвъртък. "Аз бих искал да благодаря на феновете и приятелите за тяхната любов, подкрепа и молитви".

Катрин Джексън подкрепя събитието "Forever Michael" ("Завинаги Майкъл"). То е организирано от почитатели на звездата и ще се състои в събота в Хотел "Хилтън" в Бевърли Хилс, Лос Анжелис. Билетите са на цени от 150 до 500 долара.

Apollo Theater в Харлем, където младият Майкъл Джексън и братята му са спечелили вечер на аматьорите още като деца и откъдето изгрява звездата на бъдещия Крал на попа, ще бъде домакин на честването на живота на Джаксън в петък. Събитието ще бъде отбелязано в частта на наскоро инсталираната табела с името му в новата легендарна Зала на славата.

По-късно след обед в Харлем, около часа на смъртта на Джексън, преподобният Ал Шарптън и неговата Национална мрежа ще отбележат почитта си с момент на мълчание.

Шарптън, дългогодиен сътрудник на Джексън и семейството му, даде прочувствено интервю за телевизионния мемориум в чест на Джексън през юли миналата година. Той заяви днес, че според него с момент на мълчание е подходящо да се демонстрира "святостта на този час".

"Той означава много за всички нас, за хората от всички раси. Той ни събира и ни дава друг дух", каза Шарптън "Исках да се уверя, че показахме, въпреки всичко, което става по света, че Майкъл е някой, който ще ни накара да спрем за малко... Той е нещо повече от певец, той е една социална сила и вдъхнояващо чувство".