Аржентина бие Мексико, но отново съдията в центъра на вниманието

Архив Варна

27-06-2010, 21:40

Снимка:

СНИМКА: www.fifa.com

Автор:

ЕКАТЕРИН ДОНЧЕВ

Всичко от Автора

В деня на съдийските грехове и престъпления Аржентина победи Мексико с 3:1.


Каквото и да се говори обаче за този мач отново трябва да се започне с неадекватните решения на реферите. Първо смешниците от Италия начело с Роберто Розети признаха гол от засада на Карлос Тевес за 1:0 и след това при 2:0 не отсъдиха чиста дузпа за Мексико.

То бива в един ден да се съберат толкова гафове, но чак пък толкова? Ако някой спори дали Тевес е бил по-далече от защитниците на "ацтеките" или топката във вратата на Германия е била по-далече от голлинията, то Тевес печели безапелационно. Тука говорим поне за метър и половина засада и то във вратарското поле. И сега ли дъртаците от ФИФА ще кажат, че това е част от играта. То не беше "волейболният" гол на Франция, то не беше засадата за гола на Интер срещу Барса, то не беше гола на Лампард срещу Германия, то не бяха двата отменени чисти гола на САЩ на този Мондиал 2010. Като прибавим разкъсаната фланелка на играч на Валенсия срещу Атлетико и днешната дузпа за Мексико, която не беше отсъдена......

Два феноменални гола видяха зрителите на стадиона. Тевес с прекрасен шут в горния ляв ъгъл направи 3:0, а Ернандес финтира двама "гаучоси" преди с топовен удар да намали резултата. Преди това уникална грешка на Осарио позволи на Игуаин да направи 2:0.

Аржентина ще играе с Германия във втория 1/4 финал. Ще отпадне поредният носител на купата. От 7 останах 4 засега. Това ще е повторение на мача от същата фаза на миналото първество. Тогава Германия победи с дузпи. Какво ще се случи след 4 години ще разберем след няколко дни.