Ръкавица на Майкъл Джексън бе продадена на търг за 190 хил. долара

Варна Лайф

28-06-2010, 09:41

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Хора от цял свят наддаваха за да купят вещи на Майкъл Джексън на обща стойност близо 1 милион щатски долара, на търг на първата годишнина от смъртта му, предава АП.

Сред сувенирите е и ръкавица с кристали Swarovski, носена от звездата по време на турнето Victory през 1984 г., която бе купена за 190 хил. долара.

Наддаването за повече от 200 предмета, което започна в петък, беше "рзлично от всичко, което някога сме очаквали", каза Дарън Джулиън от Julien's Auctions, тръжната къща, която организира наддаването в Planet Hollywood в Лас Вегас.

Някои предмети, като ръкавицата, бяха продадени за 10 пъти по-висока цена от очакваната, каза Джулиън.

"Това само показва, че Майкъл Джексън е най-търсената знаменитост на всички времена. Беше просто феноменално", каза още той.

"Хора пристигнаха от Азия, Русия, от всякъде. Сега, когато той си е отиде, осъзнаваме, че загубихме истинската легенда", каза Жулиен, който не е бил свидетел на подобен търг за своите 15 години в бизнеса.
Продажбите лесно достигнаха почти 1 милион долара в последния ден на търга - неделя.

Очакванията за продажбата на ръкавицата са били между 20 хил. и 30 хил. долара. В 190-те хил. долара - феноменатклната цена, която даде купувач, са включени 30 хил. долара фиксирано възнаграждение, което отива за аукционната къща, каза Жулиен.

Спечелилият участник в търга е Уанда Кели от Лос Анджелис, която купи и няколко албума на Джексън. Тя каза, че е била готова да даде дори по-висока сума, ако е необходимо: "Нека кажем, че нямаше да си тръгна от тук, без тази ръкавица", каза тя.

Чифт мокасини на Джексън, с които е бил на сцената, бяха включени в списъка с начална цена 2,000 долара, а бяха продадени за 90 хил.

Сакото, което поп певецът носеше по време на интервюто си с Барбара Уолтърс, е било регистрирано с приблизителна стойност от 6000 до 8000 долара, а се продаде за 120 хиляди.

Един от последните автографи, които Джексън подписва, с дата 24 юни 2009 г. се продаде за 21 000 долара.

Бяла шапка на поп иконата се сдоби с нов собственик за 56 250 долара.

Други вещи, които се продадоха на търга, но не са собственост на Майкъл, включват: Китара Fender на Джими Хендрикс, продадена за 180 хил. щатски долара; Текстът на песента на Prince "Purple Rain", написан лично от него на ръка, се купи за 66 хил. долара; Риза на Елвис Пресли, с която в участвал в телевизионно шоу - за 61 200 долара.