Иво Инджев представи "Президент на РъБъ"

Варна Лайф

30-06-2010, 09:34

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

"Президент на РъБъ" са казва новата книга на един от най-известните родни журналисти Иви Инджев. За представянето й той пристигна във Варна заедно със дамския струнен квартет "Импресия".

Всеки българин би произнесъл съкращението РБ (Република България) като РъБъ. В стремежа си да наричам нещата с истинските им имена, реших да запазя естетиката на фонетиката, сподели авторът.
„Президент на РъБъ” е опит за запознанство с истината от „най-висша инстанция”. И е монолог за несъстоялия се разговор в българските медии. Инстанцията е толкова висша, че се е превърнала в „свещена крава” начело на стадото. Имаш крава, пиеш мляко. Ако нямаш, пиеш една студена вода.
Пих една и ми подейства лековито. Препоръчвам я. Избистря паметта. Камък може да ви падне от сърцето. Разширява зениците, кръгозора и свития от страх стомах. Лекува болки от чупки в кръста и артрит от коленичене. Вода от извора ви предлагам и на вас. Запознайте се с непознатия ви президент на РъБъ, споделя Инджев.
На въпрос какво политическо бъдеще предрича на президента Георги Първанов, журналистът отговори категорично, че той няма такова.