Цонко Цонев: Наложителна е нова методика за отдаването на плажове

Туризъм

30-06-2010, 10:17

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Болшинството плажове по Добруджанското крайбрежие са безстопанствени в разкара на летния сезон, съобщи за ВарнаУтре специалистът от областна администрация, отговарящ и за провежданите търгове за плажовете Ангел Драгостинов.

Летовниците решили да ползват тези места за почивка са посрещнати от табела с надпис "Неохраняем плаж"
Драгостинов припомни, че в първия търг, проведен от администрацията със стопани се сдобиха само два от 10-те предложени. В момента тече процедура за другите 8 плажа. На 5 юли ще бъдат отворени документите.

Освен плажовете, отдавани на търг от администрацията, МРРБ също провежда втори търг за два от плажовете в областта - централния в Каварна и плажа на Двореца в Балчик.
Кметът на Каварна Цонко Цонев заяви, че според него методиката за провеждането на търговете трябва да бъде променена и това трябва да стане до края на годината. Според него цените са изключително високи. Цонев подчерта, че търговете трябва да се провеждат най-късно през януари, за да може да има и технологично време при обжалване за произнасяне на съда, така че лятото кметствата да посрещат с готова база и инфраструктура за туристите.