Данъчни броят домати и дини на зеленчуковата борса във Варна

Мисия Варна

05-07-2010, 09:30

Снимка:

АРХИВ: IMPACT PRESS GROUP

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Пропускателен пункт с полицаи и данъчни има на входа и изхода на зеленчуковата борса във Варна на ул. „Академик Курчатов” №1.

Инспекторите следят зорко и проверяват вече от няколко дни всеки камион, който влиза или излиза на територията на борсите. Проверките имат за цел да се установи укриват ли обороти търговците със селскостопанска продукция, съобщиха от Националната агенция за приходите.
В първия ден на проверките инспекторите са установили 5 нарушения на данъчното законодателство - неиздаване на косов бон, за което на търговците са съставени актове за административно нарушение.
След извършените проверки и установения денонощен контрол на зеленчуковата борса, за всички извършени покупки на клиентите от борсата се издават фактури и касови бонове.

Присъствието на инспектори на НАП - Варна, на борсата ще продължи до края на лятото. Целта е да се проследи движението на стоката от нейния внос до реализацията й на пазара, както и да се установи дали търговците отчитат реалните обороти от търговията си. Данъчните ще следят също за произхода на стоките, които се продават на тържището, както и за това дали се издават необходимите документи за покупко-продажба. Освен това инспекторите на НАП ще проверяват данните, описани в митническите декларации за внос на стоките и протоколите за покупка на продукция от земеделски производители.