Избрани Новини
Албена ежедневно гощава гостите си с прясна риба
Ежедневно на блок масите в Албена има прясна риба, научи ВарнаУтре.бг от главния кулинар на курорта Светла Кръстева.
В ранните сутрешни часове на деня търговското дружество взема улова на балчишките рибари, който после се разпределя по ресторантите в комплекса.
Това лято Албена примамва своите гости и с изтънчена кулинария. Екипът от майстори е разработил 240 вегетариански рецепти. "За първи път например, тази година предлагаме тиквички от кипърски семена, които са подходящи за приготвяне на пара и имат леко сладък вкус. Приемат се добре от гостите ни. Сред новостите са множество пълнени зеленчуци, както и пайове от такива" - разказа още Кръстева.
В менюто има 68 нови супи основно от френската кухня - крем супи. За десерт летовниците похапват десерт чийзкейкове, плодове с бял шоколад и много леки десерти, които се правят в сладкарския цех на Албена.