Албена ежедневно гощава гостите си с прясна риба

Туризъм

06-07-2010, 13:02

Снимка:

АРХИВ: IMPACT PRESS GROUP

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Ежедневно на блок масите в Албена има прясна риба, научи ВарнаУтре.бг от главния кулинар на курорта Светла Кръстева.

В ранните сутрешни часове на деня търговското дружество взема улова на балчишките рибари, който после се разпределя по ресторантите в комплекса.

Това лято Албена примамва своите гости и с изтънчена кулинария. Екипът от майстори е разработил 240 вегетариански рецепти. "За първи път например, тази година предлагаме тиквички от кипърски семена, които са подходящи за приготвяне на пара и имат леко сладък вкус. Приемат се добре от гостите ни. Сред новостите са множество пълнени зеленчуци, както и пайове от такива" - разказа още Кръстева.

В менюто има 68 нови супи основно от френската кухня - крем супи. За десерт летовниците похапват десерт чийзкейкове, плодове с бял шоколад и много леки десерти, които се правят в сладкарския цех на Албена.