Комунистите хем защитават ГЕРБ, хем осъждат полицейщината

Мисия Варна

07-07-2010, 14:52

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Приемаме много неща, които прави сегашното правителство и сме готови да го защитим, но не можем да приемем полицейщината,

заявиха варненските ръководители на Комунистическа партия за България.

Те директно заявиха, че осъждат действията на МВР заради начина, по който беше арестуван лидерът на БСП във Варна и бивш шеф на местния парламент Борислав Гуцанов, който беше задържат на 31 март при операция „Медузите“.

Комунистите подчертаха още, че са коалиционни партньори на БСП. На пленума на централния партиен комитет в столицата им е било възложено да започнат преговори и да правят предложения за общински съветници предвид местните избори в края на следващата  година. Комунистите ще искат от социалистите да им бъде дадено по едно избираемо място в червените листи с кандидати за местни парламентаристи във всички общини от областта.  

„Голям кич!“ С тези думи варненските комунисти коментираха химна на МВР, който Веселин Маринов изпя за празника на МВР. Те подчертаха, че познават Тончо Русев и Евтим Евтимов и изразиха съжаление, че двамата са се хванали на тази въдица с химна. „Хонорарът обаче си е хонорар“, казаха още комунистите.