Рускини спасиха нелегален таксиметър от наказание

Мисия Варна

08-07-2010, 11:16

Снимка:

СНИМКА:ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Рускини, които ползваха услугите на нелегално такси, отказаха да съдействат на органите на реда при проверка на автомобила и така спасиха шофьора от санкция.

Бакшишът беше спрян край курорта Св. Константин при съвместна акция на служители от Пето РПУ и Държавна автомобилна инспекция (ДАИ). Рускините твърдяха пред полицията, че мислели колата за истинско такси. Шофьорът обаче им предложил да ги закара без пари от Златните до Варна и те се качили с децата си в колата без да умуват много-много.

Бакшишът пък заяви, че синът му е в болница и просто искал да направи добрина и затова качил туристките. Освен това ги познавал още от миналото лято. Жените пък отрекоха да го познават. Те обаче категорично отказаха да съдействат на проверяващите, което възпрепятства налагането на санкция на фалшивия таксиметър. Така, въпреки че на униформените им беше ясно, че става въпрос за нелегален превоз, нямаше как да докажат нарушението.

Други двама бакшиши обаче нямаха късмета на колегата си, тъй като клиентите им, също рускоговорящи туристи, потвърдиха пред полицаите, че предварително са се уговорили за сумата. Чужденците разясниха, че сделката с единия от нелегалните таксиметри била да ги откара от Златните до  центъра на Варна за 20 лева. Колата нямаше нито стикери, нито касов апарат. Заради това нарушение на мъжа ще бъде забранено да шофира един месец, а през това време колата му ще е спряна от движение. Плюс това има и парична санкция, която е в размер от 500 до 1500 лева.