Еротични, нежни автопортрети в Галерия 8

Варна Лайф

09-07-2010, 09:05

Автор:

ЕЛИЦА МАТЕЕВА

Всичко от Автора

Варненката Веселина Тръпчева предлага своя изкусителна колекция от платна пред ценителите на изобразителното изкуство.

Веселина признава, че докато е създавала своите светове, се е опитвала те да притежават особено сантиментално излъчване. За целта някои от тях са с изрисувана в  розов цвят повърхност.

След като родената във Варна художничка приключва обучението си в България (завършила е Националната гимназия за изящни изкуства „Илия Петров” и Националната академия за изящни изкуства в София – специалност „Графика”), тя придобива бакалавърска степен по изящни изкуства, специалност „Живопис” от Savannah College of Art and Design Savannah GA през 1998 г. и магистърска степен по изящни изкуства от Parsons School of Design New York NY 2000г. Постепенно се установява да живее в САЩ, където съчетава творчеството си с преподавателска дейност. Отвъд Океана Веселина носи своята обогатена представа за света с нова сетивност, там са съпругът й, малкият наследник Кристофър. Веселина излага творбите си за втори път в гостоприемното пространство на Галерия 8.

Първата й изява в същата галерия е била преди 15 години. Броени дни след завръщането си в родния град, неговите улици и къщи сякаш й нашепват тайни за съкровища, скрити в познатото. Освен в изложбата, която ще се открие на 10 юли от 18.00.ч, почитателите на изобразителното изкуство могат да се запознаят с последните творчески вълнения на Веселина и на интернет страницата на The Drawing Center thedrawingcenter.org – кураторската страница на отличени нейни картини в САЩ и на The Irving Sandler Artists File at Artists Space (artistsspace.org) New York.

Спомени от детството, еротика и сложна душевност се вливат в светлината на цветовете.