Разследват Мел Гибсън за домашно насилие

Варна Лайф

09-07-2010, 12:42

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Мел Гибсън е заподозрян в насилие над бившата си приятелка - руската певица Оксана Григориева, казаха вчера от офиса на шерифа на Лос Анджелис, предаде АП.

Разкритието дойде, след като детективи са интервюирали Григориева за предполагаемото нападение в Малибу.

Говорителят на шерифа, Стив Уитмор заяви, че Григориева е единственият човек, интервюиран засега в случая.

Гибсън и Григориевa са замесени в неприятен спор, относно попечителство над дъщеря им, която е бебе. Случаят е предмет на поверително дело.

Уитмор отказа да разкрие повече подробности от вътрешното разследване за насилие. "Ние сме в процес на проверка, проверка, проверка", каза Уитмор. "Всички твърдения ще се проучат внимателно".

Актьорът не e обсъждал публично раздялата си с 40-годишната певица. Бившата двойка разкри връзката си, малко след като съпругата на Гибсън - Робин, подаде молба за развод през април миналата година. Разводът още не е приключил.

Съдебното производство по случая, свързан с 8-месечната дъщеря на Гибсън и Григориева, се провежда при закрити за медии заседания.

Адвокатът на Гибсън, Стивън Колодни, заяви, че актьорът е платил на майката на детето си "десетки хиляди долари" и й е предоставил жилище, превозно средство и бавачка, след раздялата им.

Той също обвини певицата в нарушаване на условията на поверителното споразумение за попечителството, постигнато през май.

Полицията в Лос Анджелис съобщи, че твърдението за нападение срещу Григориева е постъпило на 1 юни тази година и че разследването е в начален етап. Може да отнеме месец, преди разследването да приключи и резултатите да се предадат в кабинета на окръжния прокурор, който ще реши дали да повдигне обвинения.

Разследването е провеждано от същото полицейско управление, което разследва Гибсън, след като беше арестуван през 2006 г. по подозрение за шофиране в нетрезво състояние, в предградието Агура в Малибу (Лос Анджелис), където Гибсън живее.

Гибсън в крайна сметка се извини за редицата антисемитски и сексистки изказвания, по време на арестуването му. Той също така заяви, че се бори с алкохолизма през целия си живот.

Гибсън вече не е на изпитателен срок за случая от 2006 г. и неговата присъда изтече.

54-годишната звезда спечели "Оскар" през 1995 г. за режисурата на "Смело сърце", която взе и наградата на Академията и за най-добър филм.

Неговите изказвания през 2006 г. доведоха до дълъг период на оттегляне на актьора, който някога беше една от най-печелившите звезди в Холивуд. "Ръб на мрака" (Edge of Darkness), който имаше премиера по-рано тази година, е първият филм, в който Гибсън има главна роля от 2002 г. насам.