Подредиха икони в Двореца

Варна Лайф

15-07-2010, 08:07

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Изложба на копия на икони, дело на иконописеца от Добрич Павлин Пенев, днес ще бъде подредена в галерия „Тихото гнездо” в Двореца в Балчик.

От канцелариите на бившата лятна резиденция на румънската кралица Мария съобщават за ВарнаУтре.бг, че Павлин Пенев е реставрирал много манастири, а също и къщи в Италия и стенописи от 14 век, обясниха от културния център в Белия град.
Творбите, които ще бъдат подредени до края на месеца в изложбата, са копия на икони от различни векове и школи.

В същото време от Двореца ни информират още, че изкуството отново ще шества из романтиката на културния център в Белия град през месец август. Изложба, графика и живопис на Анжела Минкова ще бъде подредена от 1 до 15 август в галерия “ Тихото гнездо”. Авторката използва различни техники за приказни етюди от Китай. Работи с масло и графика.

Международен фестивал "Balchik Classic Days", с участието на Христина Ангелакова, Веско Ешкенази и Проф. Дитер Флюри, флейта /солист на Виенска филхармония/- Мартин Пантелеев, камерна музика- Дерек Хан, пиано /САЩ, IMG Artists/  пък ще се проведе също от 1 до 15 август в Каменна зала и Нимфеума. Международният фестивал за музикални таланти “ Трикси”, организиран от Емил Струнджев, Двореца, Балчик и oбщина Балчик от 15 до 25 август.