"Хилтън" стъпи на Златните

Туризъм

16-07-2010, 10:49

Снимка:

СНИМКИ:ВИОЛЕТА РУСКОВА

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Първият на българското Черноморие хотел, работещ по стандартите на световноизвестната марка "Хилтън", е на Златни пясъци.

Doubletree by Hilton Varna е вече името, под което се предлага на туристи изцяло обновената луксозна част на бившия "Хелиос Спа & Ризорт". Ребрандирането е по вече подписан договор за франчайзинг между Hilton Worldwide и "Хелиос хотелс" ЕАД, дъщерна фирма на "Тетрареал" АД.Doubletree пък е една от десетте водещи на пазара световни марки на "Хилтън". Още в следващите седмица-две 196-те двойни стаи, фамилни стаи и апартаменти, преоборудвани и обзаведени според стандартите на световноизвестната марка, ще се продават на пазара. Всички те разполагат с модерни противопожарни инсталации,телевизионни системи, ергономични мебели и изключително комфортни легла с уникалните за България матраци Suite Dreams, показа лично генералният мениджър на хотела Клаудио Щурм. Председателят на съвета на директорите на "Тетрареал" АД Георги Велчев предпочете да запази конфиденциалността на инвестицията за преоборудването на и без това луксозните 5-звездни стаи и апартаменти, но уточни за ВарнаУтре, че за да стане един 5-звезден хотел без марка част от международен бранд, обикновено се изискват средства, надвишаващи с 35% първоначалната инвестиция.

Вероятно следващата година ще отвори врати и изцяло нов, проектиран по стандартите на "Хилтън", хотел отново на Златни пясъци. Той ще е на мястото на бившия хотел "Велико Търново", чието събаряне ще започне веднага след падането на сезонната строителна забрана, обясни Георги Велчев. Сградата ще е със същия профил и етажност като "Велико Търново", проектант й е софийската фирма "Проарх".

Doubletree by Hilton Varna ще предлага на гостите си фитнес център, сауна и парна баня, както и директен достъп до отличения с награди СПА и медицински център, който работи в сградата вече 6 години. За първи път на Златни пясъци хотелът предоставя на гостите си безплатен чадър с два шезлонга на стая в обособена част от плажа. Клиентите на варненския "Хилтън" ще могат да участват и в програмата за награди на легендарната марка, която позволява за престоя си в хотела гостите да печелят едновременно точки и мили и да ги заменят за безплатни нощувки в над 3600 хотела в целия свят, без ограничение в датите.

{gallery}Story/2010-07-16-hilton{/gallery}