Голям зор в градските тоалетни заради концесията

Мисия Варна

16-07-2010, 14:43

Снимка:

СНИМКА: ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

С 10 000 лева по-малко от договореното влизат в местната хазна през четирите години, откакто е подписана концесията за градските тоалетни.

Това става ясно от доклада на комисията за контрол на концесионните договори на общината, който беше разгледан от местните парламентаристи.
Според Пламен Начков от БСП, концесията за тоалетните е голяма мъка и трябва да се прекрати. Строителният предприемач Пламен Андреев от партия ГЛАС пък се пошегува, че не било мъка, а направо зор, визирайки предназначението и предмета на дейност в концесионираните обекти.

Други местни парламентаристи пък иронично попитаха как биха могли да бъдат контролирани концесионерите на тоалетните. И заливайки се от смях, подметнаха, че може би  трябва да се правят замервания на фекалиите и да се сравнява дали постъпващите количества отговарят на паричния оборот на тоалетните.

Докладът за контрол върху концесиите беше одобрен, а по предложение на Начков, който е временен председател на комисията по общинска собственост, местните парламентаристи задължиха кмета на Варна да направи конкретни предложения за предоговаряне на всички концесионните договори, като се съобрази с предложенията в доклада на контролиращата ги комисия.