Ерик-Еманюел Шмит с безплатна прожекция на „Под звездите“

Варна Лайф

28-07-2010, 09:33

Снимка:

CULTOROFIL.NET

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Всички са добре дошли в зала 1 на ФК на 2-ри август в 18 ч на безплатна прожекция на филм на френския режисьор Ерик-Еманюел Шмит.

В рамките на първото издание на "Световен форум на изкуствата – Под звездите" Варна 2010 и по повод посещението на Ерик-Еманюел Шмит, Алианс франсез-Варна и Представителството на Френски институт-София във Варна организират безплатна прожекция на филма "Одет Тулмонд" в присъствието на самия режисьор.

Одет Тулмонд

На пръв поглед, Одет Тулмонд няма причина да бъде щастлива, но тя е. Балтазар Балсан има всичко, за да бъде щастлив, но той не е.

Одет, несръчна жена на 40 години, има чаровен син – фризьор и дъщеря в тинейджърска възраст, работи през деня на щанда за козметика в голям магазин, а вечер пришива пера на костюмите за парижки ревюта. Мечтае да благодари на Балтазар Балсан, любимия й автор, на когото мисли, че дължи своя оптимизъм. Парижкият богат и съблазнителен писател ще нахлуе в нейния живот по неочакван начин. Разказ за комичната среща на двама нетипични корабокрушенци, които са много различни един от друг. Филмът ще бъде със субтитри на български език.

Г-н Ибрахим и цветята на корана

Освен прожекцията, по повод посещението на Ерик-Емануел Шмит във Варна от 1-ви до 3-ти август, на 2-ри в 21 ч на лятна сцена "Римски терми" ще бъде представен спектакалът на Мариус Донкин "Г-н Ибрахим и цветята на корана", по текстове на Шмит.

На 3-ти август в 11.30 ч Ерик-Еманюел Шмит ще се срещне с публиката в Арт салон, Радио Варна и ще представи своя издаден на български двутомник.