Лятно училище за бременни в Гранд мол

Животът

28-07-2010, 11:07

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Две инициативи - благотворителна изложба и безплатно лятно училище за бременни стартират на 29-ти юли (четвъртък) на етаж 1 в Гранд мол Варна и са отворени за посещение до 15 септември.

Фотосите, включени в експозицията "Ангели с мисия", са дело на фотографа Петър Ганев, а "моделите" – деца родени чрез метода ин витро.

Всеки съпричастен с каузата ще има възможност да закупи фотография на минималната стойност от 100 лв., a с набраните средства от изложбата ще бъде подпомогнато лечението на жени от Варна.

Първото безплатно лятно училище за бременни поставя акцент върху подготовката на жени, преминали през успешна асистирана репродукция.

Обучителните сесии са отворени за всички бременни дами, които желаят да получат полезни съвети и емоционална подкрепа.

Тренингите ще се провеждат всяка събота от 10.00 ч. до 13.00 ч., като локацията предвидена за това е обширният детски кът на етаж 2 в Гранд мол Варна.

При необходимост, заедно с партньорите от ин витро клиника "Олимед -Варна" има готовност за допълнителни обучения всяка неделя в същия часови диапазон.

Водещи на лятното училище са Яна Пачолова – психолог на фондация "Искам бебе" и г-жа Диана Димитрова – един от водещите специалисти в областта на пренаталната психология и грижите за бременната и новороденото, която ще осигури акушерската и здравна подготовка от името на Ин витро клиниката.

Записванията за "Лятното училище" вече са в ход и се осъществяват на регистратурата на клиника "Олимед – Варна" на тел. 052/600 027.

Фондация "Искам бебе" е юридическо лице с нестопанска цел в обществена полза. Основна задача на фондацията е да дискутира и поставя на общественото внимание проблемите за репродуктивното здраве семействата в България и да търси начини и средства за подпомагане на онези от тях, които нямат възможност да заплащат за лечението си, да подпомага емоционалното и психичното здраве на жените, които се подлагат на лечение.

"Олимед – Варна"
е първата ин витро клиника, която подписа договор с Националния фонд за асистирана репродукция. Клиниката има над 13 годишна история, изтъкана с успехи на полето на подпомагане достойния стремеж на хиляди българи да станат родители.