Неделчо Михайлов натискал Марешки, той му иска оставката

Мисия Варна

02-08-2010, 09:59

Снимка:

ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Неделчо Михайлов оказвал сериозен натиск върху аптекарския бос и общински съветник Веселин Марешки.

Натискът бил да гласува в местния парламент решението за строителство на детска градина във „Владиславово“, при което фирмата изпълнител получава в замяна два общински имота – в „Младост“ и в местността „Св. Никола“. Михайлов е зам.-председател на общинския съвет и лидер на партия „Нашият град“.

По думите на Марешки той бил увещаван да гласува въпросната имотна сделка, като в замяна Михайлов му обещал, че неговата група местни парламентаристи ще подкрепи всяко едно предложение на фармацевтичния бос, което той им посочи.

Заради въпросния натиск, който е изтърпял, Марешки обяви, че иска оставката на Неделчо Михайлов като зам.-шеф на местния парламент. Според него за изграждането на детската градина няма да има истински конкурс, тъй като от сега било ясно кой ще вземе двата имота, за да я построи.

Марешки остро разкритикува и сделката със седемте общински имота, които бяха обявени за продан чрез конкурс срещу равностойни по цена апартаменти и офиси. Според аптекаря, ако прокуратурата не се сезира само по медийните публикации по този въпрос, той сам щял да подаде жалба.

Марешки категорично отрече да има нещо общо с тиражираните твърдения, че иска да замени сградата на пощата в центъра на града срещу 15 декара общинска земя в Морската градина. Според него нямало логика в това да се разделя със сграда, която е един от символите на Варна, срещу имот, пък бил той и в Приморския парк.

Припомняме, че Марешки купи пощата в началото на годината от бившето БТК за сумата от около 15 милиона лева. На последната сесия на местния парламент той пък заяви, че има достатъчно пари, за да си купи и имот в Морската градина. Още повече, че в момента имало много частни парцели, които били извадени на тезгяха. Личното убеждение на Марешки обаче било, че в Приморския парк не трябва да се допуска никакво строителство.