Ахмет Сендил зад пулта във Варна на 6-ти

Варна Лайф

04-08-2010, 06:49

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Ахмет Сендил - DJ-ят от Истанбул ще пуска на Южния плаж на 6-август и то безплатно.

Ахмет Сендил (Ahmet Sendil) ще се изяви в първия петък на август, по покана на електронното движение "Ренесанс" (Renesanz) в клуб "La Playa Beach", предаде MySound.bg.

Номинираният през 2008-мa за най-добър минимъл aртист от най-популярната дигитална платформа за електронна музика "Beatport" и спечелил 3-та награда в категорията, е добре познат на последователите на новата вълна в минимъл техното през последните години.

Всички оригинални парчета и ремикси на продуцента успяха категорично да влязат в "Топ 100" на минимъл категорията в "Beatport" през същата 2008 г., a заветната първа позиция за няколко седмици оглавиха ремиксите му за Nico Diorio – "Shop", версията на безспорния хит на Alex Kenji – "Adelante" и преработката му на "Hooker" на Federico Milani.

Освен безспорните си успехи на световния музикален пазар, Ахмет Сендил се радва на широка популярност като диджей.

Може да се похвали с 20-годишна кариера, стартирала през 1989 г. в култовия турски клуб "Studio 54" – първия голям клуб в Турция, а последвалите резиденции в "Club 14", "Club 20" и "Switch" в Истанбул бетонираха популярността му.

Феновете му далеч надхвърлят границата на неговата родина.

Артистът радва и почитателите на електронния саунд в Гeрмания, Англия, Франция, Италия, Мексико, Индия, Бразилия, Швейцария и България.