Руски туристи заснеха филм за ловния живот в Балчик

Туризъм

05-08-2010, 08:52

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Семейство от Москва засне филм за ловния живот у нас, заяви за ВарнаУтре.бг шефката на Държавното горско стопанство в Балчик инж. Калинка Тодорова.

Фамилията обикаляла света и запечатвала най-интересните ловни полета. Руснаците имали специализиран сайт за лов и риболов, в който рекламирали с видео материали местата, които са посетили. Докато запалените ловци от руската столица ловували, оператор е запечатвал техните завоевания. За краткия си престой московчани направили голям удар. Те повалили два прекрасни муфлона с дебели рога, два сръндака и едно диво прасе.

"Нашите наблюдения са, че руснаците не знаят почти нищо за лова в България. Те търсят и съчетават евтиното и красиво море с лов. Имаха възможност да обиколят цяла Добруджа. Бяха на нос Калиакра, Балчик, Албена. Водихме ги на риболов. Снимаха как протичат ловните дни. Семейството ловува от много години и прави филми за всички места, които е посетило", заяви още Тодорова.

Тя добави, че горско стопанство в Балчик не очаква ВИП персони за откриването на ловния сезон за прелетен дивеч на 14 август. Припомняме Ви, че преди година земеделският министър д-р Мирослав Найденов избра това място, за да пожелае "Наслука!" на родните ни ловци. На голямата софра след първия ловен излет ще седнат само българи. Редовните им клиенти от Италия ще дойдат в края на месеца, за да се прицелят в пъдпъдъците. За бройка пъдпъдък на територията на ловното стопанство те броят по 6 евро.