Мини Мис и Мини Мистър в Бяла

Животът

05-08-2010, 10:31

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Вчера в гр. Бяла се проведоха конкурси, посветени на най-малките, в рамките на "Седмица на морето".

80 деца в две възрастови категории се включиха в конкурса за рисунка на асфалт на площад "Европа".

Центърът на морския град се изпълни с деца, ентусиазирани да украсят Бяла със слънца, цветя, море и всичко, което детската фантазия може да пресътвори с помощтта на цветните тебешири.

В първата възрастова категория - от 6 до 9 г. най-добре се представи 9-годишната Йоханна от Русе. След нея се нареди 6-годишната Полина от Франция, а на трета позиция - Стефан от гр.Бяла.

Журито бе изключително затруднено при избора на най-красиво произведение във втората възрастова група от 10 до 14 г., тъй като всички се представиха повече от добре.

За първо място се пребори Гергана от Търговище, която е на 11 г., а подгласници са й Ксюша от Русия, на 13 г. и 10-годишният Станислав от Бяла.

Също толкова оспорван бе и проведеният конкурс за Мини Мис и Мини Мистър - трудно е да избираш сред все чаровни деца.

Всички призове взеха децата от гр. Бяла.

Във възрастова категория от 3 до 6 години Мини Мистър Бяла стана Петър Йорданов, а Мини Мис Бяла - Сияна Владова.

От Бяла бяха и победителите във възрастовата група 7-12 г - Павел Панайотов и Кристияна Таукчиева.

Културната "Седмица на морето", следваща амбициите на Бяла да стане център на културен туризъм по Черноморието, продължава в следващите 3 вечери от 20 ч. на площад "Европа".

Тази вечер предстои концерт с участието на рок групи. Довечера ще има и атракцион с огньове.

Утре пък ще се проведе Руска вечер, в която за хубавото настроение на жителите и гостите на Бяла ще се погрижат групи от Русия, които ще изнесат концерт.

Кулминацията на фестивала ще бъде заключителната вечер - 7-ми август (събота), когато примата на българската естрада - Йорданка Христова, ще изнесе концерт на площада в градчето.