Maraca ще раздвижи Варна с кубински латино ритми

Варна Лайф

05-08-2010, 17:07

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Един от най-влиятелните кубински музиканти на новия век, Орландо Вале, познат на почитателите на латино ритмите под името Марака, пристига във Варна заедно с 10-членната си група, за да прибави нов ярък щрих към културния календар на Морската столица.

На 6-ти август музикантите от Куба ще излязат на сцената на Летния театър, слагайки началото на фестивала "Маш ке нада", организиран от компанията "Соулфингър".

Maraca е известен като новатор в музикалните среди, винаги усеща тенденциите и ги изразява творчески в композициите си, обличайки идеите си в ноти.

Mузикантът е пожънал огромен успех със своите групи - "Maraca Y Otra Vision" и "Maraca & Afro-Cuban Jazz Masters" и то в повече 35 страни по цял свят.

Марака е изнасял концерти на почти целия европейски континент. От 1996 г. насам Марака е обиколил цяла Америка, имал е турнета в Канада, Африка, Куба, Санта Лусия, Мартиника, Колумбия, Коста Рика и Бразилия.

Музикантът е известен с енергията, с която зарежда от сцената, с впечатляващия спектакъл, с начина, по който комуникира с аудиторията, с музикалността и разнообразието от жанровете в репертоара си.

Зрителите по цял свят го изпращат на крака с бурни аплодисменти и е любимец, дори на взискателните критици.

Всички са единодушни: Марака не е само впечатляващ виртуоз на флейтата, но и забележителен композитор и аранжор, който успява да превърне традиционния латино джаз в музика за танцуване.

Едно от най-големите признания за таланта му е номинацията за Грами за салса албум през 2003 година, с която той става най-младият кубински музикант, оценяван толкова високо в САЩ.