Марешки и Неделчо Михайлов се захапаха заради общински имоти

Мисия Варна

11-08-2010, 13:22

Снимка:

ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Сделки с общински имоти вкараха в остра словесна полемика зам.-председателите на местния парламент Неделчо Михайлов и Веселин Марешки.

От едната страна бяха 15 декара в Морската градина, а от другата - сделката за строителство на детска градина във „Владиславово“ в замяна на общински имоти в „Младост“ и „Св. Никола“.

Първо Михайлов си направи отвод от състава на комисията, която трябваше да дискутира бъдещето на логопедичната детска градина в Приморския парк, която се намира във въпросния имот от 15 декара. Предложението за съставяне на такава комисия дойде от Марешки.

Михайлов пък си направи зрелищен отвод от нейния състав, тъй като никой не го бил питал дали изобщо иска да участва. „Така и така не сте питали журналистите, които предлагате да влязат в нея, дали са съгласни или не. Затова спокойно предлагам на моето място да вкарате Николай Бареков“, иронично заяви популярният тв водещ и лидер на партия „Нашият град“. Михайлов беше категоричен, че съставянето на такава комисия е безсмислено.

Припомняме, че наскоро излезе на светло, планирана някъде на тъмно сделка с 15-те декара на логопедичната детска градина. Идеята е общината да размени имота си срещу сградата на пощата в центъра на Варна. Тя пък, или поне по-голямата й част, от началото на годината е собственост на Марешки, който я купи от бившето БТК за около 15 милиона лева.  

Фармацевтичният бос, който не крие антипатиите си към Неделчо Михайлов, избухна след неговите иронични изявления. „В аптечната мрежа няма недостиг на психотропни лекарства, но ако трябва, ще съдействаме на г-н Михайлов“, нанесе удара си той. И за пореден път настоя Михайлов да си подаде оставката, като зам.-председател на общинския съвет. Мотивът на Марешки е, че лидерът на „Нашият град“ му е оказал натиск да гласува сделката за строителство на детска градина във „Владиславово“. Според решение на местния парламент общината ще даде на строителя на забавачката имот от 5 декара в „Младост“ и друг от 1,5 декара в местността „Св. Никола“.

Михайлов не остана длъжен на заяжданията от страна на Марешки и обяви, че след 10-секундно заседание местните парламентаристи от „Нашият град“ са взели политически обоснованото решение никога и в никакъв случай да не искат оставката на Веселин Марешки, като зам.-председател на общинския съвет.

В крайна сметка, предложението на аптекарския бос за създаването на комисията, която да реши бъдещето на 15-те декара в Mорската градина, беше отхвърлено при гласуването в залата.