Бяла гастролира във Варна с изложба

Варна Лайф

16-08-2010, 06:07

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Изложба на художниците, участвали във втория международен Арт-пленер – Бяла 2010,

ще бъде открита днес в 18.30 ч. в Гранд Хотел Димят. Ще бъдат показани платна на Даниел Йорданов, Симеон Шивачев, Тодор Захариев, Ангел Герджиков от България, Нилуфер Иналтонг от Турция, Лиляна Жевтич, Горан Илич и Мая Дейович от Сърбия, Людмила Козачек, Людмила Полянцева, Елена Букина и Инна Романова от Русия и Отари Чакветадзе от Грузия. Колекцията вече е собственост на община Бяла и варненци могат да я видят в Гранд Хотел Димят до края на седмицата.

Снощи в Бяла започна и първият Международен фестивал на документалното кино - Бяла 2010. До 22 август за гостите и жителите на Бяла ще бъдат прожектирани ленти, участвали в най-престижните световни фестивали. В първата вечер свои филми показа именитата руска кинорежисьорка Марина Иванова от киностудия "Иванов", гр.Саратов.

Фестивалът е част от програмата на "Месеца на морето", който се провежда под патронажа на кмета на Бяла - Анастас Трендафилов. В събота вечерта на сцената в крайморския град излезе и Веселин Маринов. Изявата му обаче беше осуетена от Е.он, след като  спря тока в Бяла за 15 минути. Концертът продължи едва след намесата на кмета Анастас Трендафилов. "Докога от Е.он ще се опитват да провалят туристическия сезон по нашето черноморие?
Не е ли редно, ако въвеждат режим на тока, да предупреждават ръководствата на черноморските общини и туроператорите.
И ако концертът на Веселин Маринов, въпреки саботажа от страна на дружеството, успя да зарадва хората, на много места подобни сривове стават причина за провал на дълго планирани и очаквани от зрителите мероприятия", категорични са организаторите.