Нека бъде музика: MTV Networks HD вече е в България

Варна Лайф

25-08-2010, 18:36

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Международният канал с висока резолюция на MTV – MTV Networks High Definition (MTVN HD) вече ще се излъчва в над 90 населени места в цялата страна, предаде mysound.bg.

Концепцията на MTVN HD е завръщане към корените на MTV, с акцент върху най-добрите музикални клипове, най-добрите музикални изпълнения на живо, документални предавания на музикална тематика, представени с характерните за музикалната телевизия креативност и високо качество.

Напълно в синхрон с девиза на канала Let There Be Music ("Нека бъде музика") близо 58 % от програмата е посветена на музикални видеоклипове.

Над 25 % от времето по MTVN HD е отделено за изпълнения на живо на звезди като Red Hot Chili Peppers, Marilyn Menson, The Cure, Kaiser Chiefs, The Raconteurs, Starsailor, Franz Ferdinand, Moby.

Феновете ще могат да се докоснат и до концертни изпълнения от най-големите музикални фестивали, като Isle Of MTV, MTV Exit, Oxegen, Roskilde, Rock Am Ring, Isle Of Wight и Benicassim.

За меломаните е предвидено и шоу на живо от MTV World Stage на Coldplay, Muse, Katy Perry, The Killers, John Legend, Kings Of Leon, Green Day, Foo Fighters, Gorillaz, както и акустичните концерти MTV Unplugged и живите изпълнения в шоуто Soul Stage.

С MTVN HD почитателите на поп музиката ще могат да следят традиционните класации MTV Top 20 и MTV Top 10 и предаванията за живота на звездите Storytellers и Life & Rhymes.

Каналът включва и уикенд блок с героите на детския канал Nickelodeon, насочен към децата и към възрастните, които харесват анимация.

Всяка събота и неделя те ще могат да прекарват по 2 часа с популярните SpongeBob Squarepants, Jimmy Neutron, Avatar и Tak & Power Оf Juju.

MTVN HD стартира официално на 15 септември 2008-ма, а към края на юли 2010-та аудиторията му възлиза на над 7 милиона домакинства в 28 държави в Европа и Латинска Америка.

През тази година предстои присъствието му да бъде разширено към Австрия, Чехия, Хърватска, Италия, Португалия и Словакия, а на следващ етап – към Индия, Канада и Австралия.

Първият телекомуникационен оператор, който предлага музикалния канал в България е blizoo (бившите КейбълТел + Евроком).