ВиК вдигна "Овергаз" на крак, ударили тяхна тръба, докато отстранявали авария

Мисия Варна

29-08-2010, 07:30

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Дежурен екип на ВиК вдигна на крак дежурния екип на "Овъргаз", след като при отстраняване на авария на ул. "Железни врата" тази сутрин са ударили газопроводна тръба.

Работниците потърсили помощ тази сутрин малко преди 9 часа, след като се чуло свистене и се усетила остра миризма на газ. На мястото веднага били напарвени и замервания.

Няма изтичане, застрашаващо хората и околната среда в района на улица „Железни врата”, съобщиха от дежурния специализиран екип на „Овергаз изток”- район Варна. На място се установило, че при изкопните работи за отстраняване на авария по водопреносната мрежа е засегната целостта на газоразпределително онклонение. Имало е силно свистене и остър мирис на одорант, който се прибавя към природния газ за осигуряване на безопасност и ранна сигнализация.

В 9.15 часа, след като открили точното място - пресечката на улиците „Константин Щъркелов” и „Железни врата”, специалистите от газоразпределителното дружество спрели подаването на природен газ. Двама битови потребители са без газ, докато се отстрани нанесената повреда. Дежурният екип е започнал веднага работа.