Варненци най-много обичат шоколад сред европейците

Мисия Варна

13-09-2010, 09:22

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Рекорден брой посетители регистрира Алпийското градче на Milka във Варна.

Общо 18 476 варнеци сме посетили събитието, като по този начин града ни е на първо място по посещаемост в Европа.

„Алпийският свят на Milka” е дългосрочна инициатива,  целяща да доведе природата по-близо до градските жители. Тя стартира през декември 2006г. и досега е преминала през Италия, Испания, Белгия, Холандия, Люксембург, Австрия, Германия Русия, Украйна, Турция, Естония, Англия, Полша, Чехия, Словакия, Словения, Македония, Босна, Сърбия, Хърватска и  Румъния. Като пресъздава магическата атмосфера на Алпите, Milka показва на посетителите красотата и хармонията в природата и напомня за отговорността на всеки за нейното опазване. В Алпийското градче посетителите опознават Алпийската природа, като се докосват до типични растения, разпознават планински ухания, слушат типични за региона Алпийски йодлери и, разбира се, се срещат с любимите си герои – Мечката и Мармота.

„Впечатлен съм от топлото посрещане, което имахме във Варна и след този оживен ден, изпълнен с усмивки и нестихващ интерес от страна на хората тук, мога да споделя, че Варна е градът, който най-много обича шоколад в Европа,” каза Тимо Арнолд, представител на инициативата за Европа.

В градчето на Milka хиляди гости от Варна се насладиха на приятни игри и забавления и се потопиха в магията на Алпите. Алпийският посланик на Milka, пристигнал специално за събитието, поздрави малчуганите и техните родители и им връчи сертификат за приятелство между Варна и Алпийския свят.

Тази година Алпийският свят обикаля осем европейски държави, като пребиваването му в България ще продължи от 4-ти до 19-ти септември. След София, Плевен, Велико Търново Русе и Варна, още три български града (Бургас, Стара Загора и Пловдив) ще посрещнат Алпите. Всеки един от градовете ще бъде почетен като приятелски град на Алпийския свят на Milka.