Избрани Новини
"Седем звездни изкушения" за бъдещи кулинари
Благотворителна гурме вечеря, наречена "Седем звездни изкушения", ще събира в петък пари за стипендии за деца-сираци, които ще усвояват професии, свързани с изискания кулинарен вкус.
"Седемте звезди" са членовете на Българския кулинарен съюз, който отбелязва първата си годишнина, и техните гости от Русия и Гърция.
"Седемте изкушения" пък са карпачо от градинско цвекло, гарнирано с парфе от домашно козе сирене, приготвено от Мариян Костов, главен готвач в хотел "Голдън Бийч"; черни блини с домашно маринована петербургска сьомга, хайвер и рибена пача - сътворени от Анастасия Корсакова, главен готвач на Яхт Клуб Терийокки, Санкт Петербург; филе и мус от калкан и равиола с пудра от маслини, зелена леща и прошуто - дело на Валенти Василев от ресторант "Оазис" на ваканционен клуб "Ривиера"; сорбе от портокали и алое вера на Атанас Атанасов - главен готвач на HRC Culinary Academy; телешко миньона в тесто от манатарки от Йонко Дяков (Yonko's Family Restaurant); домашно приготвени сирене и кашкавал от баба Стефка; бисквита Брауни и парфе от портокалчета "Кумкуа" е десертът, поверен на Георги Сикулидис (х-л "Капитол").
Всички, изкушени да поглезят вкусовите си рецептори, да се чувстват поканени на 17 септември от 19.30 часа в зала „Капитан Кук” на Морска гара - Варна. Срещу сумата от 99 лв. освен изискано меню и подбрани вина гостите ще имат възможност и да допринесат за благотворителната кауза.