Благотворителна изложба на деца и преподаватели в Английския Двор

Варна Лайф

16-09-2010, 11:28

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Школата по изобразително изкуство за талантливи деца и младежи в неравностойно положение "Дедал" кани на изложба 17-ти септември в Английския двор на Археологическия музей във Варна.

Децата от школата», техните преподаватели и приятели ще покажат творбите, създадени през лятото.

Изложбата е с благотворителна цел.

Със събраните средства започва изграждането на първия Център по изящни изкуства на социална основа във Варна.

Изложбата е заключителна част от проект "Лятна школа по изобразително изкуство", финансиран от "Младежки проекти – 2010" на Община Варна и поставя началото на проект "Зимна школа по изобразително изкуство Дедал – 2010", финансиран от фондация "Америка за България".

Безплатната детска школа по изобразително изкуство за талантливи деца и младежи в неравностойно положение "Дедал" работи активно от 2009 година.

Тя е създадена от група творци, с цел организиране и провеждане на безплатни образователни школи по изкуствата за деца в неравностойно положение.

Осем професионални художници преподават на повече от 50 деца на възраст между 7 и 18 години.

Целта на сдружението е младежите да бъдат изведени от обичайната им среда и чрез изкуството и развиването на творческите им умения да бъдат социализирани и интегрирани в обществото.

Към момента сдружението реализира четири проекта, финансирани от Община Варна, фндация "Америка за България" и държавния бюджет на Р България.  

15 минути по-рано (в 18.15 ч) на място може да получите предварителна информация за събитието.

Събитието се организира от "Дедал" с надеждата да приобщи варненци към благородната кауза.

Събитието във Фейбук».