"Борат" ще играе Фреди Меркюри

Варна Лайф

19-09-2010, 14:01

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Известният с превъплъщенията си Ali G и Борат, Саша Барон Коен ще изиграе Фреди Меркюри в предстоящ филм за Queen, съобщи китаристът на групата Брайън Мей пред Би Би Си.

Питър Морган от Frost/Nixon е ангажиран за написването на сценария, добави той.

Филмът, който ще се фокусира върху периода до историческия благотворителен концерт Live Aid (1985 г.), ще започне снимки през следващата година.

Барон Коен е "част от този проект, откакто започнахме да говорим сериозно за него с Питър Морган преди няколко години", сподели Брайън Мей, признавайки, че участието му може да "шокира някои хора".

Мей и барабанистът на Queen - Роджър Тейлър, ще участват в подбора на музиката, включена във филма. В саундтрака ще има песни както на групата, така и солови изпълнения на Меркюри.

Греъм Кинг от GK Films, които копродуцират филма, заедно с компанията на Робърт Де Ниро и Джейн Розентал - Tribeca, заяви, че Queen са "музикална марка сами по себе си".

"Фреди Меркюри е внушаващ благоговение изпълнител - така, със Саша в главната роля, заедно със сценария на Питър и подкрепата на членовете на групата, ние имаме добра комбинация, за да разкажем истинската история зад техния успех".

Moрган, чиято досегашна работа включва номинирани за "Оскар" сценарии, вече работи върху засега неозаглавения проект за легендарната група на Меркюри.

21-минутното появяване на концерта Live Aid на "Уембли" включва изпълненията на Bohemian Rhapsody, We Are The Champions и Radio Ga Ga.

Live Aid се смята за един от историческите рок събития на миналия век.