Спират евтините полети между Варна и София

Туризъм

23-09-2010, 12:37

Автор:

varnautre

Всичко от Автора


Нискотарифната компания "Уиз еър" скоро няма да изпълнява полетите Варна - София, научи ВарнаУтре.бг.

Поне от месец проверявам, за да се снабдя с по-евтин билет за дата през ноември, но не откривам цени. Разбрах от познати служители, че авиокомпанията прекратява тези полети, сподели притеснена читателка на ВарнаУтре.бг. Според нея причината за оттеглянето е конкуренция от страна на другия единствен превозвач по същата линия - "България Ер". След като "Уиз" полетя до Варна, "България Ер" също започна да предлага оскъден брой билети на нивата на нискотарифната компания (под 30 лева,) без обаче да налага ограниченията, които тя има: само ръчен багаж на тази цена, строго следене за размера на ръчния багаж, липса на офис на летището във Варна, само платени храна и напитки на борда и куп други.

Освен това "България Ер" лети по няколко пъти всеки ден, а "Уиз еър" само в понеделник, сряда, петък и неделя сутринта.
Евтините оферти на българската авиокомпания също ще изчезнат, след като единственият им конкурент спре да лети по тази дестинация, прогнозираха пътническите агенции.

Последният обявен полет в сайта на компанията между София и Варна е на 29 октомври. След тази дата, поне засега, за целия зимен сезон няма планирани полети, потвърдиха от летище Варна. Пресаташето на аеропорта Мелиха Касачева обаче не се ангажира с коментар на причините за оттеглянето на нискотарифния превозвач. За момента билети за тази линия не могат да се закупят и от "Юзит Калърс". За сравнение за всички останали дестинации от София на нискотарифната компания е момента могат да се купят билети до 31 март.

Според туроператори имало вероятност през зимата да бъде спрян и редовният полет на "Уиз еър" до и от Лондон.

Нямаме информация за намеренията на "Уиз еър" по отношение на линията Варна - Лондон. Има обаче планирани полети през целия зимен сезон, заявиха от летище Варна.