"Соколите" громят за купата

Архив Варна

06-10-2010, 16:51

Автор:

ЕКАТЕРИН ДОНЧЕВ

Всичко от Автора

Тимът на "Соколите" продължи победната си серия след 4:0 като гост над "Черноморец ІІ" (Балчик) в турнира за Купата на България.

С този успех отборът на феновете се класира за следващата фаза на надпреварата. В нея тимът, базиран юридически в село Тополи, заедно с още 7 аматьорски отбора и 24 от двете "Б" групи ще определят 16 състава, към които се присъединяват и 16-те от "А" група. Жребият не е дирижиран и е напълно възможно да се падне всеки един от отборите, включително и Черно море.

Днешният мач в Балчик не остави никакви съмнения в превъзходството на варненци. Кирчо Недев вкара през първото полувреме, а през второто се развихри Тодор Радомиров. Живко Бояджиев и Марко Илич асистираха на Тошко за двата му гола, а след това Живко оформи крайното 4:0 за "Соколите".

Другият аматьорски тим от Варна Спартак 1918 не участва в турнира. Интересно е, че именно от тази надпревара в началото на 80-те години автентичният Спартак стигна до участие в КНК и игра с Манчестър Юнайтед на "Юрий Гагарин" и "Олд Трафърд".