Е.ОН сменя над 250 електромерни табла в "Максуда"

Мисия Варна

19-10-2010, 12:09

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

"Е.ОН България Мрежи" стартира проект на стойност 350 000 лева за пълна подмяна на електромерните табла във варненския квартал "Максуда".

Още през миналата година компанията инсталира система от балансово мерене и умни електромери, които да показват къде „изтича” нерегламентирано електроенергията. Досегашните електромерни табла са монтирани преди близо 10 години и са обект на множество посегателства, които, освен че нанасят щети на електроразпределителното дружество, застрашават живота на хората, които извършват тези посегателства, съобщиха от компанията.

„След като инсталирахме балансовото мерене, знаем къде се извършва неправомерно ползване на електроенергия и можем да вземем конкретни мерки. Не можем да позволим електромерните табла да бъдат разбивани и това е причината те да се намират на стълбовете. Сега в тях инсталираме „умни” електромери, които подават сигнал за всеки опит за въздействие върху тях. С тези електромери прекъсването и възстановяването на захранването ще се извършва дистанционно, без да се налага посещение на наши екипи на място”, обясни инж. Анатоли Токмакчиев, член на Управителния съвет на "Е.ОН България Мрежи" АД.

Всички електромерни табла ще бъдат оборудвани и със СОТ, което ще предотврати нерегламентираното им отваряне. Проектът обхваща над 250 електромерни табла, в които са разположени електромерите на близо 1000 клиенти. Режимът на достъп до показанията на електромерите за клиентите остава непроменен – информация може да бъде получена от операторите на денонощния телефон 0700 161 61 и в Центъра за обслужване на клиенти на ул. „Девня” №2.