Кирил Йорданов: Не правя политическа чистка в общината

Мисия Варна

21-10-2010, 13:23

Снимка:

СНИМКА: ВИОЛЕТА РУСКОВА

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Няма политически елемент в освобождаването на зам.-кмета по финансите Борислав Борисов и на директорите на културата – Румен Серафимов и на управлението на собствеността - Алекси Алексиев.

Това категорично заяви кметът на Варна Кирил Йорданов. Той обаче не посочи никакъв мотив за отстраняването на Борисов, който от началото на седмицата вече не е зам.-кмет и главен общински финансист. “Темата за мен е приключена. Доц. Борисов има друг ресор, а друг човек ще изпълнява неговите функции“, коментира Йорданов. На въпрос какво не е харесвал в работата на финансиста той каза, че този отговор би представлявал емоционална оценка, която не засяга кметската заповед за напускането на Борисов.

Единствено стана ясно, че на мястото на вече бившия зам.-кмет по финансите няма да бъде назначаван нов човек. Всички негови работни функции вече са прехвърлени на ръководителката на общинската финансова дирекция Стефка Господинова.

Кметът отхвърли версиите за всякакви нарушения или нередности в работата на Борисов с думите, че ако е имало такива той е щял да ги предаде на прокуратурата и на всички компетентни органи.

Твърденията на БСП, че Йорданов разчиства техни кадри от общината по политически причини обаче повдигнаха емоционалния градус в поведението на Кирил Йорданов. „На Алексиев му казах, че нито е влязъл по политически причини, нито е излязъл по политически причини. Ако БСП смятат, че по политически причини е излязъл, нека да дойдат да кажат защо не вървят асансьорите, защо няма горива за зареждане, защо колите са без ремонт...“, коментира кметът.

На въпрос дали ще има и други отстранени зам.-кметове, общински директори и въобще чиновници на по-висши постове, Йорданов заяви, че в момента никой не може да каже дали ще има подобни рокади. По думите му, ако има нови напуснали „това ще е оценка на създалата се ситуация“.