Започва есенното почистване на Варна, невиждана мръсотия покрай пазара "Чаталджа"

Мисия Варна

23-10-2010, 10:03

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Срамна мръсотия и смрад властват покрай хранителните магазини на пазара "Чаталджа".

Това видя и усети репортер на ВарнаУтре.бг. В района на светофара на ул. "Цар Асен" до бариерата на пазара се носи ужасня воня на фекалии. Източникът на миризмата, която влиза в околните магазини за хранителни стоки, се вижда размазан на асфалта. Засега от "ВиК" не дават информация за аварията, причинила това замърсяване. Като капак между бараките се търкалят изгнили плодове и зеленчуци, каменните кашпи, в които уж трябва да има зеленина, са пълни с кална вода. В нея плуват хартийки, торбички и фасове.
На метри преливат казаните, в които продавачите изсипват изгнили плодове и зеленчуци.

В същото време днес във Варна започва общоградското есенно почистване. От общината призовават варненци да се включат активно като почистят градинките и междублоковите пространства.

От районните администрации ще раздават торби за смет, а общината ще съдейства за своевременното извозване на събраната смет.

Едрогабаритни отпадъци ще могат да бъдат оставени до съдовете на 25 и 26 октомври. От кметската администрация предупреждават варненци, които имат строителни отпадъци, че ще трябва да се свържат с лицензирани фирми за извозването им.

Телефоните за връзка с районните и общинската администрация са следните:

Район Одесос - 612 877

Район Приморски - 359 158

Район Младост - 504 861

Район Вл. Варненчик - 575 720

Район Аспарухово - 370 130

Община Варна - 668 152

Есенното почистване ще продължи до края на месеца.