Свилен Крайчев не се интересува от кметския стол на Варна

Мисия Варна

25-10-2010, 11:30

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Варненският депутат от ГЕРБ Свилен Крайчев няма да се кандидатира за кмет на морската столица.

Той обяви това лично в ефира на Дарик радио. Припомняме, че на предишните местни избори през 2007 г. именно Крайчев беше кандидата на ГЕРБ за кмет на Варна. Тогава обаче той изобщо не успя да се превърне в реален конкурент на Кирил Йорданов. Дори остана чак на четвърто място в крайното класиране, като беше изпреварен от Веселин Марешки и Димо Гяуров.

Днес Крайчев обясни, че няма да участва на предстоящите избори, тъй като има много работа, която му предстои като депутат в парламента. Така народният представител демонстрира, че не се интересува от кметския стол на Варна.  
Преди около месец пък вицепремиерът Цветан Цветанов заяви, че кандидата на ГЕРБ за кмет на морската столица ще е млад мениджър. После в местните медии се завъртяха имената на кмета на „Владиславово“ Добромир Джиков и на министъра на спорта Свилен Нейков. Дори беше тиражирана и версия, че претендента на гербаджиите може да е жена.

Свилен Крайчев коментира и актуалната тема с Общия устройствен план (ОУП) на Варна. По думите му, в четвъртък ще стане ясно решението на този въпрос. За тогава е насрочена срещата между кмета Йорданов и транспортният министър, в столицата. Разбира се в нея ще участват експерти от общината и от държавното ведомство, както и авторите на ОУП.

Припомняме, че преди около две седмици кметът обвини транспортното министерство в некомпетентност заради становището му относно плана. Тога Йорданов обяви, че то парира строителството на нова писта на летището, както и изграждането на нов пристанищен терминал. И направи извод, че това ще забави ОУП с една година. След това прехвърли топката във варненските депутати от ГЕРБ с думите, че сега е момента да покажат, че са загрижени за града.

Гербаджиите реагираха веднага и преди седмица стана ясно, че ОУП може да бъде придвижен не за година, а само за месец. За целта е необходимо експертите на община Варна да се срещнат със специалистите от транспортното министерство. Това не означава, че държавата ще отстъпи от вижданията си за пистата и за пристанището. Просто нещата няма да станат точно така, както са били планирани във Варна.