"Златен отвес" за еко Мола

Мисия Варна

26-10-2010, 09:28

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Специално проектираният, за да е в хармония с морския дух на Варна, да не потиска, а да вдъхва самочувствие на посетителите и да ги дарява с настроение и емоции Гранд Мол успя да впечатли и професионалното жури на конкурса "Златен отвес", който се организира от варненското представителство на Камарата на строителите.

Статуетката в категорията търговска сграда на годината във Варна кметът Кирил Йорданов връчи на "Комфорт" ООД за изпълнението на проекта .

„Наградата „Златен отвес” е признание за Гранд Мол, чиято архитектура цели да достави както комфорт при пазаруването, така и добро самочувствие и настроение на жителите и гостите на Варна и региона. Отличието награждава забележителната архитектура и качеството на изпълнението на Гранд Мол, които бяха оценени от префесионалното жури и  могат да бъдат усетени при всяко посещение от клиентите ни,” заяви Стивън Клийвър, управляващ мениджър на Гранд Мол, Colliers International.

Гранд Мол беше официално открит през май тази година. Търговският център предложи на пазара серия от марки, които за пръв път стъпват на пазара във Варна или в България. Сред най-интересните за ценителите на шопинга наематели са испанската модна група Индитекс с магазини като Zara, Bershka, Stradivarius, Oysho, Pull and Bear, водещата верига хипермаркети Carrefour, френската модна верига LC Waikiki, лидерите Deihmann и Humanic с магазини за обувки и аксесоари,  Техномаркет, Хиполенд и много други.

Един от най-големите търговски центрове на Балканите беше построен от „Комфорт“ за 20 месеца. Инвеститорите от "Оркид девелопмънтс" вложиха в него рекордните 130 милиона евро.

Това беше деветият конкурс „Златен отвес“. В него участваха 12 обекта, разпределени в пет категории. Всички те са построени във Варненска област през последната година. Вчера на общо събрание на камарата за неин шеф беше преизбран Валентин Вълев.