Общината няма пари да събори павилионите около Дупката

Мисия Варна

26-10-2010, 10:52

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Алуминиевите магазини, които опасват Дупката в центъра на Варна ще станат по местата си, защото общината няма пари да ги събори.

Това заяви кметът Кирил Йорданов относно развитието по заповедта му за премахването на въпросните близо 50 търговски павилиони. Те трябваше да бъдат премахнати още пролетта, но кметът даде отсрочка на търговците за да могат да се възползват от летния сезон. Сега пък магазинчетата остават по местата си просто, защото общината няма финансова възможност да плати на фирма, която да ги премахне.

Припомняме, че неотдавна кметът заяви, че съди „Търговски дом“. Това фирмата собственик да Дупката, която притежава и въпросните павилиони. Стойността на съдебния иск е за около 7000 000 лева. Причината е, че павилионите са върху общинска земя, за която „Търговски дом“ плаща наем, който обаче е много по-нисък от наемите, които взима от търговците на павилионите.

Премахват близо 200 незаконни обекта по брега на Варненското езеро

Проверка на общината и държавния строителен контрол е констатирала, че по брега на езерото има 195 незаконни обекта, съобщи Крил Йорданов. Повечето от тях са паянтови постройки и общината ще ги разкара сама и за своя сметка. 10 от обектите обаче представляват масивно строителство и събарянето им е в компетенциите на Регионалната дирекция на строителния контрол, уточни още кметът.