Чакаме 64 000 руснаци повече

Туризъм

30-10-2010, 13:39

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

От началото на тази година консулските служби на България на територията на Русия са издали повече от 298 хиляди различни визи, което е с 40% повече, отколкото същия период на миналата година.

Това е съобщил пред журналисти в Москва вторият секретар по консулските въпроси към българското посолство Ангел Георгиев, информира агенция КРОСС. "Много се радваме, че расте броят на руснаците, получили български визи и пристигнали като туристи в България.

Мисля, че до края на годината тези хора ще бъдат още повече, тъй като на 15 ноември откриваме още един визов център в Казан, за да облекчим получаването на визи от жителите на Волжкия район", е съобщил Георгиев на пресконференция, посветена на предстоящия зимен сезон в България.

Според думите на българския дипломат, 225 хиляди визи са издадени в Москва, останалите -  във визовите центрове на Санкт Петербург, Екатеринбург, Ростов и Новосибирск. Големите компании, работещи на руския пазар, също планират увеличение на пътуванията през зимния сезон. Според тях, планирано е увеличаването на полетите от различни градове на Русия средно с 20 - 30%, което ще доведе и до увеличаването на потока от руски туристи. Очаква се тази година България да бъде посетена от 350 хиляди руснаци, което е със 64 хиляди повече от миналата година.