Областният: За зимното поддържане на пътищата имаме варианти В и С

Мисия Варна

02-11-2010, 14:04

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Няма смисъл да плашите хората с гръмки заглавия заради стопираната процедура за избор на фирма, която да поддържа републиканските пътища през зимата.

Това посъветва представителите на медиите областният управител Данчо Симеонов заради информациите, че Варненска област посреща сезона неподготвена поради процедурни гафове при избора на ДЗЗД "Североизток груп" за тази дейност от Държавната агенция "Пътна инфраструктура". В резултат от обжалване на отстранените от конкурса кандидати Комисията за защита на конкуренцията не разрешава предварително изпълнение и сключване на договора за зимното поддържане на пътищата. Решението на Върховния административен съд по проблема все още се очаква, а зимата чука на вратата.

При влошаване на метеорологичните условия имаме поне два варианта за действие, обясни областният управител. Т.нар. план В е да се продължи договорът на фирмата, която досега се е занимавала с почистването на пътищата, до края на тази година, а ако юристите преценят, че е възможно - и до март следващата година. Другата възможност е да се обяви малка обществена поръчка за дейността. Окончателното решение е на Изпълнителната агенция "Пътна инфраструктура", заяви Данчо Симеонов.