Избрани Новини
3 ноември: Пълнени домати
Това е рецепта за ефектна, красива и свежа салата
Продукти:
1 зелена салата
6-8 средни домата
кофичка цедено мляко (400 гр)
200 гр. сирене
чесън, за предпочитане пресен но става и със скилидки - на вкус
Пресен копър и/или пресен магданоз
сол, черен пипер
счукани орехови ядки
Приготвяне:
Доматите се измиват отрязва се "капачето" (около дръжката) и се изважда внимателно сърцевината.
Подреждат се върху салфетка с отворите надолу да се отцеди сокът.
За плънката:
Цеденото кисело мляко се смесва с натрошеното сиренето и чесъна.
Разбърква се внимателно но не до пълна хомогенност - хубаво е да останат "трохи сирене". Посолява се на вкус, може да добавите и черен пипер.
Доматите се пълнят със сместа.
Поръсват се с малко от орехите и се поръсват с на дребно нарязания копър и/или магданоз.
Поднася се върху няколко листа зелена салата.
Топ Новини