Избрани Новини
5 Ноември: Рулца от патладжан с козе сирене
Много са ефектни и вкусни и са подходящи и за гости и за кулинарно глезене без повод.
Продукти:
2 патладжана дълги патладжана, около 500-600 г
3 с.л. зехтин
1 връзка босилек
100 гр козе сирене
домати
сол
Приготвяне:
Измиваме, почистваме и обелваме патладжаните.
Нарязваме ги по дължина на парчета с дебелина около 1/2 см.
Намазваме леко тавичката с мазнина.
Поставяме парчетата патладжан, посоляваме на вкус и поръсваме леко с мазнина.
Поставяме в предварително загрята на 200 градуса фурна, като покривате с друга тавичка отгоре.
Печем около 15-20 минути.
Изваждаме тавичката, обръщаме парчетата, повтаряме и от тази страна със солта и мазнината и пъхаме за още 15 минути във фурната.
Измиваме босилека, изсушаваме го и го нарязваме на тънки ивици.
Поръсваме върху патладжана.
Слагаме по парче козе сирене в средата на лентите патладжан и навиваме на руло.
Поддържаме ги топли във фурната.
Нарязваме доматите на големи кръгове, поставяме по едно листо босилек на всеки резен и отгоре и слагаме рулата.
Бон Апети!