Оранжев код заради вятъра - отложете излизанията!

Мисия Варна

09-11-2010, 16:58

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Оранжев код за опасност е обявен във Варненска и още 19 области в страната заради силните ветрове, които ще продължат да духат и през следващото денонощие.

В такова време е най-добре хората да са на закрито, а ако излизането е наложително, да избягват движение покрай дървета и фасади на сгради, съветват специалисти от Гражданска защита.

Вятърът събори днес част от топлоизолация на бл. 14 в кв. "Възраждане". Мазилката паднала върху преминаваща край блока жена. Тя е с наранено бедро, но няма опасност за живота й.

Ненатоварен кораб заседна в източната част на Варненското езеро. Според дежурния от морския спасително-координационен център причината е силният вятър, който по обяд е достигал до 25 м/сек. Корабът е изтеглен с помощта на влекачи и сега е на котва във Варненския залив.

Силен порив на вятъра е съборил от трейлера й и чисто новата яхта "Evil Woman", която зимува в района на яхтклуб Кап. Г. Георгиев - порт Варна", съобщи nautica.bg. Благодарение усилията на членове на варненския клуб 32-футовият Melges е закрепен надеждно, а утре ще бъде вдигнат отново на трейлера си с кран. Ще бъде свалена и мачтата й, за да бъдат избегнати подобни инциденти през зимата.