Сесия с кръводаряване днес във Варна

Мисия Варна

09-11-2010, 23:52

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Днес местният парламент на Варна заседава в зала "Пленарна"

на общината. Два етажа по-надолу, в зала 3 (позната като скривалището), пък ще има акция по кръводаряване. В нея могат да се включат всички варненци - не само общинските съветници, които днес трябва да решат дълъг списък от градски проблеми. Сред тях е и бъдещото на новия филиал на ЦДГ "Теменужка" на ул. "Цар Симеон". В имота, дарен от първата жена лекар във Варна - д-р Анастасия Головина, са осигурени отлични условия за общо 50 деца в 2 възрастови групи.

Варненските деца ще влязат в новата забавачка, едва когато местният парламент утвърди щатния състав в нея.

На последната си сесия общинските съветници така и не събраха необходимия брой гласове, за да дадат старт на работата в градината.

Поради същата причина не могат да заработят и новите групи в детските заведения "Маргаритка", "Първи юни" и "Славейче".

Ако този път имат кворум, съветниците ще могат да гласуват днес, а освен това да свършат и още едно добро дело. Акцията за кръводаряване в подземието на общинския билдинг продължава от 8.30 до 13.00 часа.

Сред другите важни точки от дневния ред на редовното 28 заседание днес е и промяна в състава на борда на директорите на фирма „Стопанска и спомагателна дейност”  Това е последната общинска фирма, чието ръководство остана непокътнато след като ГЕРБ пое управлението на Общинския съвет.
Съветниците  ще разгледат и предложението да се намали броят на малчуганите в дом "Другарче" за деца, лишени от родителска грижа. Местните депутати днес трябва да дадат зелена светлина и за увеличаването на капацитета на  кризисния щаб за хора, претърпели насилие или жертви на трафик, както и на центъра за социална рехабилитация и интеграция на деца с увреждания.
На заседанието съветниците ще обсъдят и наредба за материално стимулиране на варненски спортисти и треньори, постигнали високи спортни резултати на европейски и световни първенства.