Избрани Новини
10 ноември: Спанак с яйца и сирене на фурна
Още едно веге предложение, което няма да ви създаде много главоболия в кухнята.
Продукти:
1 кг спанак
1 връзка кромид лук
1/2 връзка магданоз
150 мл олио/зехтин
50 г краве масло
150 мл прясно мляко
4 яйца
200 г натрошено сирене
червен пипер, черен пипер, сол
Приготвяне:
Почистените и дребно нарязани кромид лук и спанак се поставят в тавичка заедно с олиото/зехтина и се задушават до омекване.
След това се разбъркват с лъжичка червен пипер.
Прибавят се разбитите с прясното мляко яйца, натрошеното сирене, дребно нарязания магданоз, черен пипер и сол (на вкус).
Сместа се разбърква, за да се размесят равномерно продуктите, покрива се с парченца от кравето масло и се запича до златисто цвят.
Ястието се поднася топло, по желание и с кисело мляко.